Kymmenen vuoden kokemuksella voin sanoa, että kaikki asiat huomioon ottaen kiinteä kuukausihinta on sopivin hinnoittelumalli useimmille asiakkaille.

Prosessi menee näin:

 1. Varaa minulta ilmainen tutustumisaika tästä
 2. Kartoitan nykytilanteesi ja ehdotan listaa toimenpiteistä
 3. Teemme kirjallisen sopimuksen, käynnistän jatkuvan parannuksen budjettisi mukaan ja raportoin tuloksista kerran kuussa.

Minulta löytyy kahta pakettia (ALV 0%)

 • 1 työpäivä / 8 tuntia kuussa hintaan 500 EUR / kk
 • 2 työpäivää / 16 tuntia kuussa hintaan 1000 EUR / kk

Näihin eivät sisälly mediabudjetit. Eli,

 • jos tarvitset valokuvia tulee kuvaajalta erillinen lasku. Minä voin järjestää kuvaukset kun kerrot budjettisi. Viidentoista kuvan hinta jälkikäsittelyineen pyörii parissasadassa eurossa.
 • jos teemme mainoksia niin niistä tulee Googlelta ja Facebookilta erillinen lasku joka on sen suuruinen kuin millaiseksi määrittelet oman päivä- tai viikkobudjetin. Eli jos sanot, että mainoksiin voidaan laittaa satanen kuussa, saat sadan euron lisälaskun kerran kuussa.

Voimme sopia työn jakamisesta suhteessa joihinkin virstanpylväisiin (esim jos sinulla on tulossa joku tapahtuma jota ennen tietyt mainokset pitää olla käynnissä). Muuten sitten jaan tuntimäärän tasaisesti koko kuukaudelle ja raportoin tulokset.

Miksi kuukausihinnoittelu?

 1. Asiakkaidesi tarpeet muuttuvat: asiakkaasi voi käyttäytyä tietyllä tavalla tänään, mutta huomenna asiakkaidesi omasta kilpailutilanteesta muuttuen tarpeet muuttuvat. Siksi markkinoinninkin pitää muuttua.
 2. Toimintaympäristösi muuttuu: uusi laki tai säädös, sisäinen kehitysprojekti, auditoinnin tulokset, uusi kilpailija tai valtion rajat ylittävän tapahtuma muuttaa ympäristösi ja kuten viime vuosina olemme huomanneet, tekee sen päivässä tai viikossa.
 3. Tuotteesi tai palvelusi muuttuu, joko ylläolevista tai muusta johtuen. Kaikki tämä tarkoittaa, että se minkä aluksi havaitsimme toimivaksi ei toimi enää ja sisältöjä, sanavalintoja, ajoitusta, kuvia tai muuta pitää muuttaa

Ensimmäisessä tapaamisessa selviää ja työmäärään vaikuttaa

 • Nykytilateesi
 • Se, tarvitsetko yhtä, kahta vai useampaa palvelua (hakukoneoptimointia, mainontaa, sisällöntuotantoa, valokuvausta, suorakontaktointia, A/B-testausta jne)
 • Onko sinulla joku tietty aikataulu?
 • Millainen on kilpailutilanteesi?
 • Onko horisontissa näkyvissä isoja muutoksia?

Jutellaan näistä ilmaisessa tutustumistapaamisessa.